The Last Airbender glorieuze winnaar Golden Razzies

Door MF

Hollywood – De film The Last Airbendover is verrassend de grote winnaar geworden van de Golden Shower Razzies. Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de vooravond van de Oscar-uitreiking voor het slechtste dat de filmindustrie te bieden heeft.

The Last Airbender kreeg onder meer de prijs voor slechtste film, slechtste regisseur  en het op zeer pijnlijke wijze gebruik maken van 3D-effecten. Vooral de manier waarop main-character Aang wind moest aanmaken fronste menig wenkbrauw. "De aanwezigheid van hoofdrolspeler Noah Ringer die de rol van Aang vertolkte maakte de film nog enigszins dragelijk.",  aldus jurylid Sander Stoop. "Alleen vanwege het feit dat dit gewoon een enorm mooie jongen is kon ik de film niet uitzetten. Maar voor de rest is het natuurlijk een draak van een verhaal en staat in schril contrast met klassiekers als DLG does Leidsche Ommelanden, Take Us the Movie 1 & 2 en Tafkab does whole Africa."

Regisseur van de film M. Nicht Swaaiermaran M. Night Shyamalan – bekend van The Sixth Sense en Signs – had gemengde gevoelens bij het in ontvangst nemen van de prijs: "Dat ik de prijs voor slechtste film krijg is natuurlijk uiterst pijnlijk maar dat ik vervolgens wel de hand mag schudden van Sander Stoopid Stoop van Take Us maakt wel een hoop goed".

Vanavond worden de Oscars uitgereikt en zal er  waarschijnlijk nu al een oeuvre-award worden uitgereikt aan Rutger Tafkab van der Meer voor zijn immense en geweldige bijdrage in de filmindustrie.

Afb. Het mooie jongetje Aang neemt op zijn kenmerkende wijze The Golden Razzie in ontvangst

Comments (3)

 

  1. stoopid zegt:

    Totaal onverwacht deze prijs. Ik vond het verhaal geweldig, ik vond de effecten heel gedoseerd gedaan (vooral de bewegingen van de oerlelijke hoofdrolspeler tijdens het wind maken) en het realistische gehalte van de film vond ik heel hoog. Ademloos (van verbazing) deze film uitgezeten. Bijna net zoals mensen met hoogtevrees altijd de onbedwingbare drang voelen om naar beneden te kijken. Dat had ik ook bij deze film. Ik heb inmiddels 2 exemplaren, voor als ik er 1 kwijtraak.

  2. Aang zegt:

    據我所知沒有它,首先我不彎腰漂亮的男孩,如今再度但!我仍然有同樣的光頭的小腦袋上藍色箭頭,你聽!

  3. FG zegt:

    Wat heb ik heerlijk liggen slapen tijdens deze film. Ik zag Sander inderdaad de hele tijd met open mond zitten kijken. En terecht want als je beseft dat het allemaal echt is gebeurd, dan is deze prijs een mooie kroon op het werk.

Geef commentaar