Take Us zet Terneuzen op stelten

Door MF

Take Us volop aan het werk

Terneuzen – Dat er een tijdje een mediastilte hing om Take Us betekende niet dat de heren aan het rentenieren waren van de inkomsten uit al hun eerdere successen. Arie FG, Tafkab, Stoopid en Leo the Earl waren druk bezig met het componeren van een aantal knallende liedjes ten behoeve van het nieuwste album “Take Us the way we Take You”. Om alle ideeën samen te voegen tot één groot muzikaal orgasme besloot de band afgelopen weekend samen te komen in het plaatsje Hoek (gemeente Terneuzen).

Vrijdag togen FG, Tafkab en The Earl al naar Zeeland om de studio van de Zeeuwse Mosselkoorzanger Eddy Vincent klaar te maken voor het grote werk. Stoopid schoof een dag later aan vanwege een 24-uurs signeersessie in Utrecht. Dat ging niet zonder slag of stoot want toen één van zijn grootste fans hem zag lopen rende de jongedame in kwestie dwars door een glazen ruit heen.

Stoopid, die een online cursus EHBO heeft gevolgd paste gelijk mond op mond beademing toe maar dat bleek achteraf niet nodig. Omdat hij zich toch enigszins schuldig voelde heeft hij het meisje eerst vergezeld naar het ziekenhuis en later zelfs nog naar huis bracht in Breda. Daar stonden de ouders van het meisje (vol emotie vanwege dit prachtige gebaar) klaar om het arme wicht op te vangen.

Na de bloederige taferelen kon Stoopid eindelijk zijn weg vervolgen en met een kleine vertraging verscheen ook de aantrekkelijke Tilburger ten tonele in Hoek.

Inmiddels was de komst van Take Us niet onopgemerkt gebleven en stroomde drommen mensen naar de studio van Eddy Vincent om maar een glimp op te vangen van de nog altijd intens populaire boyband. Er zat niets anders op dan deze mensen te verblijden met een verrassingsconcert.

Al gauw klonken de eerste tonen van “Hello Darkness my old friend”, een cover van de legendarische hit van Simon & Garfunkel. Maar ook de klassiekers “Slobber slobber mijn stok” en “The Grass is always Greener” passeerden de revue. De fans gingen echter helemaal los op het nieuwe nummer wat geschreven en gecomponeerd werd door Tafkab en gezien mag worden als een eerbetoon aan één van de meest legendarische helden ooit, “Sander Stoop”.

Uiteraard werd er dit jaar ook weer onderling gestreden om diverse prijzen. Zo prolongeerde Tafkab na een eenzijdige finale tegen Arie FG zijn titel in de strijd om de George Baker beker. FG revancheerde zich een dag later door het enigszins gedevalueerde toernooi om de Lou Reedt Memorial Trophy te winnen door Stoopid in de finale te verslaan.

De strijd om de TUPT-Bracelet ging op het eind tussen Stoopid en Tafkab waarbij laatstgenoemde op zijn kenmerkende wijze aan het langste eind trok.

Het weekend werd afgesloten met de strijd om Gouden Buzz-medaille. Deze keer niet met het spel Buzz maar met de Olympische Spelen. De heren bleken flink aan elkaar gewaagd maar met miniem verschil wist FG toch het felbegeerde kleinood in de wacht te slepen.

Maandagochtend was het weer tijd om naar huis te gaan. Met een prachtig nieuw album en een spetterend concert heeft Take Us opnieuw bewezen dat het zich nog steeds één van de meest legendarische bands ooit mag noemen.

Tafkab wint de George Baker Beker 2016

Tafkab wint de George Baker Beker 2016

Tafkab wint de TUPT 2016

Tafkab wint de TUPT 2016

Arie FG wint de Lou Reedt Memorial Trophy

Arie FG wint de Lou Reedt Memorial Trophy

Arie wint de Gouden Medaille bij de Olympische Spelen

Arie wint de Gouden Medaille bij de Olympische Spelen

Tags: , , , ,

Geef commentaar