Tafkab prolongeert titel met overmacht

Door MF

Renesse – Tafkab, veruit het aantrekkelijkste bandlid van Take Us, heeft opnieuw de George Baker-beker gewonnen. Na vorig jaar de finale te hebben gewonnen met Nigeria tegen het Rusland van Arie FG moest nu het favoriet geachte Brazilië eraan geloven. Tafkab, spelend met Colombia versloegen de kanaries in een eenzijdige finale met liefst 8 – 0.

Opnieuw wist Tafkab op het juiste moment te pieken. Vrijdagavond werd er nog gestreden om de Robocup. Deze kleine prijs werd gewonnen door Arie FG nadat hij met Noorwegen in de finale het Senegal van Tafkab had verslagen met 3 – 0. FG blaakte na het behalen van deze verder onbeduidende cup van zelfvertrouwen. Tafkab weet echter als geen ander te presteren onder grote druk. Op zaterdagmiddag vond de loting plaats en naast Colombia werd Servië gekoppeld aan Arie FG, Stoopid deed het met (geheel) Uruquay, Gertje Billy Billy had (heel) Bolivia getrokken en zelfbenoemd outsider Lokon Earl Grey kreeg Italië in zijn schoot geworpen. De opzet van het toernooi was anders dan voorgaande jaren. Er werd niet meer gespeeld in een poule-systeem waarbij de eerste drie door gingen maar er werd gespeeld in een knock-out fase met een uit en een thuis-wedstrijd.

Colombia begon moeizaam aan het toernooi. In de uitwedstrijd tegen het immer stugge Australië kwamen de Zuid-Amerikanen nog wel op voorsprong maar deze werd in de slotfase omgebogen naar een 2 – 1 nederlaag. De opdracht in de thuiswedstrijd was duidelijk. Er moest minimaal met 1 – 0 gewonnen worden en dat gebeurde ook. 4 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Colombia en bereikte Tafkab de volgende ronde. Daarin moest hij aantreden tegen het grote Argentinië met o.a. Messi. In een moeizame wedstrijd die beide kanten op kon wist Tafkab opnieuw toe te slaan in de slotfase. In de 87e minuut profiteerde hij van een slippertje in de Argentijnse verdediging en werd het 1 – 0. De kwartfinale was voor Colombia geen probleem. Zuid-Korea werd eenvoudig opzij gezet met 4 – 1.

De spannendste wedstrijd was de halve finale tussen Colombia en het Servië van Arie FG. In een gelijkopgaand duel kwamen de Colombianen vroeg in de wedstrijd voor. FG toonde echter veerkracht en maakte niet veel later gelijk,.Beide ploegen wisten nog één keer te scoren maar een verlenging kon niet uitblijven. Colombia kwam in de verlenging met 9 man te staan maar wist toch een strafschoppen-serie uit het vuur te slepen. Daarin bleken de Zuid-Amerikanen een stuk beter dan de Serviërs en zo wist Tafkab de finale te halen.

In de finale kon Tafkab aan de bak want Brazilië dat eerder Italië en Bolivia uitschakelden was gebrand op het winnen van de finale. De Colombianen lieten zich echter niet van de wijs maken met de frivoliteiten van de goddelijke kanaries en al snel stond het 1 – 0. Brazilië probeerde het wel maar Colombia hield vrij eenvoudig stand en uit een vlot lopende aanval werd het 2 – 0. Voor een aantal spelers was dit al het moment om de koppies te laten hangen waardoor Colombia nog voor rust 3 – 0 kon aantekenen. Een kleine peptalk in de rust mocht niet baten want vrij snel in de 2e helft werd het 4 – 0 en 5 – 0. De spanning was totaal uit de wedstrijd en Colombia trakteerde het publiek op enkele hoogstaande aanvallen. Dat de teller uiteindelijk op 8 – 0 bleef was te danken aan een klein gebrek aan scherpte anders waren de dubbele cijfers zeker bereikt. Tafkab was niet één maar zelfs 5 maten te groot voor zijn tegenstanders die gedesillusioneerd moesten toekijken hoe de Zoetermeerder opnieuw de beker in de lucht stak.

Afb. Feest in Colombia na het winnen van de fel begeerde George Baker-beker

 

Comments (5)

 

 1. Stoopid zegt:

  Een erg gekleurd verslag dit. Nergens lees ik over de buitengewoon ongelukkige uitschakeling van Uruguay in de kwartfinale. Ik had het nog wel willen zien, helaas had jij het geluk aan jouw gouden piepie hangen…

  Zonde

 2. FG zegt:

  Tafkab heeft gewoon gewonnen, omdat hij een speciaal knopje had. Ondertussen stapelen de bekers zich bij mij op, na de Ali B.eker, nu weer de Robocup. En tja tegen 9 man niet scoren en 4 pingels missen, dan ben je gewoon slecht. Daarentegen verslapt Tafkab nooit..(alleen lichamelijk)

 3. Tafkab zegt:

  Ik heb het in het weekend gezegd en herhaal het nog maar een keer. Het gaat erom dat je op het juiste moment piekt. In zaterdag heb ik alleen maar lopen pieken. @ FG: Slecht was het niet, het zat je gewoon niet mee. Maar het is altijd een genot om op het scherpst van de snede tegen jou te strijden.

 4. FG zegt:

  Ik vind het ook een genot, op het scherpst van de snede.

 5. Stoopid zegt:

  Ik vind keihard in een snede toch beter…

Geef commentaar