Tafkab prolongeert Bucks Fish-titel

Door MF

Noorden – Het is Rutger Tafkab van der Meer opnieuw gelukt de prestigieuze Bucks Fish-beker te veroveren. Na in 2011 deze trofee al te hebben gewonnen wist de 40-jarige Zoetermeerder zijn titel met glans te verdedigen

Rond 7:00 uur zocht Tafkab op de Nieuwkoopse plassen strategisch de juiste stek en legde een voerplekje aan waarop de eerste vissen zich al vrij snel stortten. Binnen een uur had Van der Meer er al 8 gevangen. Rond het middaguur kwam hij er echter achter dat er een aantal tegenstanders een paar flinke brasems in hun boot hadden zitten. Voor Tafkab de reden er nog een tandje bij te doen. Met zijn succesvolle made-caster combinatie haalde hij de ene na de andere brasem uit het water. Aan het eind van de rit bleek Tafkab net als vorig jaar ruim 10 pond aan vis te hebben gevangen. Meer dan genoeg om weer met de prijs aan de haal te gaan.

Nieuwkomer Robert was diep onder de indruk van de capaciteiten van Tafkab en kon zijn bewondering niet onder stoelen of banken schuiven: “Van der Meer is de koning van het vissen, nee, nog beter, hij is gewoon een visgod!!!” Van der Meer zelf blijft zoals altijd bescheiden onder dit succes: “Ik ben nou eenmaal gewoon heel goed”, was zijn veelzeggende commentaar. En daar kon niemand wat tegenin brengen.

De vangst van Tafkab. Ruim 5 kilo schoon aan de haak.

Tafkab toont trots de Bucks Fish-trofee

Geef commentaar