Tafkab overladen met boekenprijzen voor Dagboek van Arie FG

Door MF

dagboek van arie fg

Tafkab van der Meer, de woest aantrekkelijke zanger / gitarist van boyband Take Us is voor zijn schrijversdebuut Dagboek van Arie FG werkelijk bedolven onder de boekenprijzen. O.a. de Pulitzer prijs, de Edgar Allen Poe Award, de British Book Award, de Berliner Literaturpreis, Grand prix de littérature policière en de Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull heeft Tafkab met deze licht erotische, thrillerachtige, spannende, ontroerende, humoristiche streekroman binnen gesleept.

Zoals Tafkab op de achterkant van deze 900 bladzijde tellende biografie al verteld: Van billenschilder tot acteur, van leadzanger tot fabrikant van Kopi Luwak, Arie FG is het allemaal al eens een keertje geweest. Het boek leest dan ook in een adem uit en het met pauweveer geschreven juweeltje zal waarschijnlijk als standaard leesvoer op menig hotelkamer komen te liggen.

De Pulitzer jury beschreef het zo:

Tafkab van der Meer troont ons mee in een spooky en tegelijk ook hedonistisch universum dat slechts een paar ademtochten in de toekomst ligt. De verhalen uit ‘Dagboek van Arie FG" denderen aan een helse rotvaart over je heen en zijn als een vernuftig onderaards gangenstelsel met elkaar verbonden. Omdat Tafkab van der Meer de krachtigste, indringendste stijl heeft van deze debutantenlichting én ook een uitgesproken nieuwe stem vormt, kroont de jury uiteindelijk zijn roman tot eindwinnaar van 2011"

Waren in het verleden de dagboeken van een herdershond en Anne Frank verplicht leesvoer, het dagboek van Arie FG is momenteel het beste dagboek van het universum.

Tafkab legt de druk bij zichzelf natuurlijk wel enorm hoog. Want wat kan dit prachtig geschreven dagboek nog overtreffen? Tafkab is er zelf vrij nuchter onder: "Druk ken ik niet,  ja iedere ochtend om 7 uur op de WC. En die prijzen? Niet meer dan terecht!"

Comments (25)

 

 1. Tafkab zegt:

  Ja hoor, weer in de prijzen. Moet zo langzamerhand een tweede woning aanschaffen om mijn prijzen te bewaren. In de citybox is geen ruimte meer.

 2. The Earl zegt:

  Zou er nog een prijs zijn die Tafkab nog niet gewonnen heeft?

 3. The Earl zegt:

  Wat staat er eigenlijk voor een rare krab naast mijn naam??

 4. FG zegt:

  Gewoon een keldertje onder je woning bouwen. Zo gebeurd.
  En ja mooie krab he. Ik dacht dat de krab jouw sterrenbeeld was en die van Tafkab een reetkevertje.

 5. FG zegt:

  En ik krijg een pinda met een penis zie ik..

 6. The Earl zegt:

  Volgens mij is de politiek correcte term, Indonesiër. Penis is dan wel weer politiek correct.
  Heb je ze zelf getekend? Dan heb jij ook een prijs verdiend vind ik. Ik ga je nomineren voor de Gouden penseel!

 7. FG zegt:

  Ik ben er inderdaad maanden mee bezig geweest. Zoals je weet streef ik altijd naar perfectie. En ja..dan komt er inderdaad een koelie met een penis uit…

 8. Nathalie zegt:

  Hoe kán het dat dit niet via Bol.com te bestellen is?!
  Ik ben reuze benieuwd, vooral naar het hoofdstuk (of misschien zelfs wel de rode draad in het boek?!) over Arie’s avonturen met De Oudste Stickerprinter Van Nederland.

 9. FG zegt:

  Leuk om te zien dat onze fans het boek graag willen hebben. Helaas was de eerste druk al na 12 seconden uitverkocht. En een leadzanger cq acteur haalt natuurlijk zijn neus op voor een spoeglelijke stikkerprinter.

 10. Tafkab zegt:

  Ik heb nog een exemplaar te koop. Laat het bieden maar beginnen. Het startbod is € 15.000,-.

 11. Arie's grootste fan zegt:

  @Tafkab Gaat het dan om een gesigneerd exemplaar? Ik zag dat Arie mooie poppetjes kan tekenen, dusseh…

 12. tafkab zegt:

  Het is een met Arie’s eigen gouden penseel en witte inkt gesigneerd exemplaar.

 13. Arie's grootste fan zegt:

  Ik heb net m’n spaarvarkentje stukgeslagen en ik kom tot zeven euro en vijfendertig cent… :-(

 14. Tafkab zegt:

  Dan kom je nog € 14.992,65 tekort. Dus als je echt Arie’s grootste fan bent moet je over de brug komen.

 15. Arie's grootste fan zegt:

  Tss, dat je daaraan kunt twijfelen… ik heb hier thuis hele ritsen Dymo-etiketjes met zijn handtekening erop. Dat kunnen niet veel fans zeggen denk ik…

  Ik ben al aan het bijklussen geslagen en heb al € 53,80. Ik doe m’n best…

 16. Tafkab zegt:

  Goed bezig. Nog even en hij is van jou. Wel opschieten want er zijn uiteraard meer kapers op de kust.

 17. Nathalie zegt:

  € 475,40… het schiet al op hoor.

  Het lukt me denk ik wel die vijftienduizend voor jullie volgende megaconcert bij elkaar te klussen. Ik heb me aangemeld voor het programma Fans. Dan ga ik bij de artiestenuitgang staan wachten en zo… Zullen we de overhandiging van het boek dan doen..? Wordt vast leuke televisie.

 18. Tafkab zegt:

  Emo-tv ten top. Zal ook een traantje laten als ik het boek overhandig. Zit immers ook een stukje van mezelf in…Maar dat krijg je er gratis bij hoor.

 19. Nathalie zegt:

  € 476,40 (‘k vond net nog een eurootje tussen de kussens van de bank)

  Een stukje van jezelf… Dat klinkt echt enorm ranzig. Maar als het gratis is, neem ik het, als echte Hollandse, zeker aan.

  Ik ga alvast mijn hysterische gil oefenen, dat doet het ook altijd goed op tv.

 20. Tafkab zegt:

  Ik vind de witte inkt die Arie gebruikt om te signeren ranziger.

 21. Nathalie zegt:

  @Tafkab Die van de Paagman? Toch? Hoezo ranziger?

 22. Tafkab zegt:

  Eeeh…nee, niet die van Paagman maar Arie’s eigen merk, hahahaha!!!

 23. Nathalie zegt:

  Jee wat een veelzijdig type is die collega van mij toch. Ook al een eigen merk inkt. Snap ik nog altijd niet wat daar nou zo ranzig aan zou kunnen zijn… *kijkt erg onschuldig en naïef in het rond*

  Ik zit nu op € 413,25 trouwens. Had leuke oorbellen gezien die weer van het spaarbedrag afgingen. Maar nu ligt de focus weer helemaal op Het Boek.

 24. Katia zegt:

  . And we know Arie loves her Aunt Kristy!! She was sooo good!! Everyone really enyeojd her! I think every business should have a bring your pet to work day! It lifts the spirits in the office!!

 25. Hussain zegt:

  I am loving your art jornual. You have great talent. And This Woman’s Work is one of my all-time favorite songs! I had no idea Maxwell covered it! Off to pull up iTunes.

Geef commentaar