Tafkab maakt grootste broodje gezond

Door MF

Zoetermeer – 3.500 kilo brood, 1.500 kilo ham, 450 kazen, 300 kroppen sla, 300 kilo tomaten, 8.000 eieren en 150 liter mayonaise.

Het zijn de ingrediënten die amateurkokring Rutger van der Meer gebruikte om het grootste broodje gezond ter wereld te maken.

”Ons broodje woog 5.550 kilo en had een doorsnede 24 meter”, vertelt Van der Meer trots. ”Daarmee overtroffen wij het vorige record met ruim 5.545 kilo.” Op de vraag hoe hij op het idee was gekomen antwoordde de Zoetermeerder: “Een paar jaar terug kocht ik een broodje gezond in Renesse. Ik was met stomheid geslagen over het formaat ervan. Nadat ik het gigantische geval achter mijn huig had gevouwen begon ik me af te vragen of een groter broodje gezond überhaupt mogelijk zou zijn. Na wat snel rekenwerk kwam ik tot de conclusie dat inderdaad zou moeten kunnen. Ik besloot de proef op de som te nemen en de rest is geschiedenis!”.
 
Voor wie wil weten of het broodje ook lekker is: helaas, proeven kan niet meer. Het broodje is meteen in stukken verkocht. De opbrengsten gaan naar het fonds voor ex-boy bandleden. Over een paar weken wordt duidelijk of het broodje gezond het Guinness Book of Records daadwerkelijk heeft gehaald.

Comments (9)

 

 1. FG zegt:

  Het zal me niets verbazen als Tafkab zelf het broodje van 5550 kilo naar binnen heeft geschoven. Ik was er live bij toen Tafkab in Renesse zijn broodje gezond verslond. Ik had nog nooit een heel restaurant op zien staan en vervolgens een half uur horen applaudiseren bij het doen verdwijnen van een broodje gezond. De vergelijking met Hans Klok was al snel gemaakt.

 2. The Earl zegt:

  Het was inderdaad een magisch momentje! Misschien kan Tafkab volgende keer twee witte tijgers naar binnen schuiven…

 3. tafkab zegt:

  Was dat applaudiseren niet vanwege het feit dat ik je leven heb gered middels de heimlich-manouvre toen jij bijna stikte in een tosti hawaï?

 4. FG zegt:

  Ja ook. Ben ik je nog eeuwig dankbaar voor. Snapte alleen niet waarom ik al mijn kleren uit moest doen, toen er een stukje in mijn keel zat.

 5. tafkab zegt:

  Ben blij dat je het snapte.

 6. FG zegt:

  Wel fijn dat jij die Himmler-techniek zo goed kent.

 7. The Earl zegt:

  Is Rutgers tijd bij de Gestapo toch nog ergens goed voor geweest!

 8. Stoopid zegt:

  Voor mij blijft wind buigen de grootste prestatie van Tifkak. De rest is peanuts en wisselgeld.

 9. FG zegt:

  Wind maken is ook een kunst

Geef commentaar