Tafkab gaat Haka Ka Mate doen

Door MF

Zoetermeer/Renesse – In reactie op de aktie van Arie FG de Geus die – om zijn tegenstanders schrik aan te jagen – een paar piercings heeft laten zetten is nu ook bekend geworden wat Rutger Tafkab van der Meer gaat doen om zijn tegenstanders te imponeren.

Geïnspireerd door de prestaties van Nieuw Zeeland tijdens het WK Rugby gaat Tafkab voorafgaand aan iedere wedstrijd voor de George Baker Beker de Haka Ka Mate doen. Deze traditionele dans wordt al jaren door "The All Blacks" bij iedere wedstrijd uitgevoerd met als doel de tegenstander met knikkende kniëen aan de kick off te laten beginnen (foto). Voor Tafkab de reden om de Ka Mate uit zijn hoofd te leren. Onder de bezielende leiding van hoofd of de Maori’s, San Stooparaha heeft de Zoetermeerder de tekst en de pasjes geoefend om komend weekend tijdens Take Us does Renesse zijn tegenstanders al bij voorbaat met een 1-0 achterstand aan de wedstrijd te laten beginnen.

De dans bestaat uit een reeks van gebaren, vaak beginnend vanuit een door de knieën gebogen spreidstand. Men spant zijn spieren aan en slaat er vervolgens op. Bijvoorbeeld op borst, armen en bovenbenen. Ook probeert men door een aftrekkende neertrekkende beweging de kracht van de goden vanuit de hemel naar beneden (in de krijger) te trekken. Daarnaast kan men nog variëren in gezichtsuitdrukking zoals het laten zien van het oogwit of een lange tong. Tafkab bleek hierin een enorm natuurtalent te zijn. Binnen no time had hij de dans onder de knie. Het kan dan ook haast geen toeval zijn dat de naam Rutger ‘Beroemde speer’ betekent. Een betekenis die uitstekend past bij deze "all time warrior".

De overige bandleden kunnen hun borst nat maken want alles lijkt er op dat Tafkab er helemaal klaar voor is om de George Baker beker te heroveren.

 

Comments (3)

 

 1. FG zegt:

  He Tafkab alias Harde Speer, ben je niet in de war met Hakuna Matata, want ik zie in jou toch meer een lief welpenleeuwtje dan een bloeddorstige warrior.
  Maar ik geef je natuurlijk het voordeel van de twijfel. Maar ik hoop niet dat je door al het trainen van de Hake Ke last van spieren krijgt die je nog nooit gevoeld hebt.
  De Tiki beweging heb ik overigens vaak beoefend.

 2. Tafkab zegt:

  Al mijn spieren zijn zo soepel als een aal in een emmer snot. Ik verwacht een titanenstrijd van Renesse tot aan Abu Dhabi. En vergeet Sander niet hè. Speler om rekening mee te houden

 3. FG zegt:

  Stoopid kan inderdaad nog wel eens voor verrassing gaan zorgen. Kan me herinneren dat jij het nog wel eens moeilijk tegen hem had.
  Ik bijt me vanaf minuut 1 in jouw vast.

Geef commentaar