Sander Stoop glorieuze winnaar van de Fart Award

Door MF

Warmond – Flatulentoloog Michael Kranenburg heeft onderzoek gedaan naar de beste scheet van Nederland en kwam tot de volgende conclusie: "De beste scheten zijn van Sander Stoop uit Tilburg".

De Warmonder deed onderzoek naar de geur en het geluid van scheten. Als je scheet naar rotte eieren ruikt duidt dat op een slechte eiwitvertering als gevolg van een overschot aan dierlijke eiwitten. Met name bij Arie de Geus was dat duidelijk te merken aangezien deze man rijkelijk bedeeld is met dierlijke eiwitten. Gisting in de darmen leidt tot zurig ruikende windjes wat kan ontstaan na het eten van opgebakken bami met pindasaus en verse patat. Gert Jordaan is hier een goed voorbeeld van.

Naast de geur onthult het geluidvolume van de scheet ook heel veel. Een zachte scheet, zeg maar het welbekende kontblazen zoals Gert-Jan Jordaan uit de Meern zo goed kan, duidt op een vetverteringsprobleem. Hard klinkende scheten zoals die van Arie de Geus komen voor bij een slechte koolhydraatvertering.

"Het beste kan je een scheet laten zoals Sander Stoop doet.", aldus Kranenburg. "Zijn winden klinken als ware het de derde symphonie van Beethoven en ze ruiken over het algemeen naar een mix van uitjes met een beetje hamburger, huisgemaakte macaroni en een vleugje stamppot boerenkool". Daarmee won de Tilburger zeer terecht de felbegeerde Fart Award.

"De George Baker-beker zal ik nooit winnen maar deze trofee pakt niemand me meer af", aldus een dolgelukkige Stoop.

 

Comments (3)

 

 1. FG zegt:

  Volgens mij zit hier een luchtje aan..

 2. FG zegt:

  Hoe groot is die trofee eigenlijk? Ware grootte?

 3. Flatulus Maximus zegt:

  Flatulare Necesse Est!

  Dicit Flatus!

Geef commentaar