Rutger van der Meer betrapt met levende duiven in zijn broekspijpen

Door MF

De 37-jarige Rutger van der Meer uit Zoetermeer is betrapt bij een poging twee levende duiven, Nederland binnen te smokkelen. Hij had de dieren verstopt in zijn broekspijpen. De talentvolle zanger van de boyband Take us Rutger van der Meer kwam terug uit Australie, waar hij een rol speelt in Crocodile Dundee 3. Het is bij het verschijnen van dit bericht, nog niet duidelijk of hij crocodile dundee, een aboriginal of een dier vertolkt.

De douane op luchthaven Schiphol kreeg argwaan toen ze in de bagage van de man twee eieren in een buisje vitaminepillen vond. Bij nader onderzoek kwamen de duiven aan het licht, in gevoerde enveloppen met nylonkousen aan de kuiten van de man bevestigd.

Australië kent zeer strenge quarantainebepalingen voor de invoer van levende duiven, planten en voedsel. Op de smokkel van dieren staat een maximumstraf van tien jaar gevangenis en omgerekend 54 duizend euro boete. Van der Meer heeft verklaard dat hij niets kwaad in de zin had, en de twee duiven alleen maar wilde opzetten. 

Comments (1)

 

  1. tafkab zegt:

    Probleem is al uit de wereld. Ik heb 2 overheerlijke duivenborstfiletjes gemaakt voor de openbaar aanklager en de rechter en daarmee was de (nylon)kous af.

Geef commentaar