Nieuwe man is moderne gentleman

Door MF

Na de metro-seksueel, de über-seksueel en de retro-seksueel wordt het jaar 2009 van "The Modern Gentleman". Althans, dat zegt drankenfirma Smirnoff, bekend van de wodka en mix-drankjes.

The Modern Gentleman is gevoelig, ijdel en verzorgd maar tevens mannelijk, zelfverzekerd, stoer en galant. Zeg maar het type James Bond. Smooth maar mannelijk, zelfverzekerd maar geraffineerd, stoer en ambitieus maar hoffelijk en stijlvol. Kan goed voor zichzelf zorgen, zowel lichamelijk als financieel. Hij weet wat hij wil, er goed uitzien, stijlvol genieten en ziet de dames niet als wijven maar als vrouwen. Het voorbeeld van The Modern Gentleman is zonder twijfel Gert-Jan Jordaan ofwel Gertje Billy Billy.

De metro-seksueel is iemand die extreem in touch is met zijn feminine site. Gaat naar de zonnestudio, gebruikt huidverzorgende producten, kan luisteren, knuffelen, huilen en trimt zijn schaamhaar. Kortom, laat emoties zien en besteedt buitengewoon veel zorg aan zijn uiterlijk. Het voorbeeld van de metro-seksueel is natuurlijk Sander Stoop a.k.a. Stoopid.

De über-seksueel is een echte macho macho man. Gepassioneerd bezongen door The Village People. Loopt te koop met een overdosis zelfvertrouwen, praat even gemakkelijk over kunst, politiek als over voetbal. Hij is of denkt dat hij de beste is in alles, zowel fysiek als mentaal. Kortom, een non-existente alleskunner. Mannelijk, stijlvol, eerlijk en sociaal. The Village People hebben Arie de Geus die we allemaal kennen als Arie FG benoemd als de ultieme über-seksueel. 

De retro-seksueel houdt van bier drinken, is stoer en draagt fier een bos borsthaar. Hij is bovenal zichzelf, denkt aan zichzelf maar is toch galant. Hij gebruikt geen cremes en heeft het liefst een semi-ruige baard. Vrouwen jagen is zijn tweede natuur. Vrouwelijke trekjes zijn uit den boze. Kortom, hij is mannelijk en stoer doch minder masculien dan de über-seksueel. Hij geeft vrouwen een veilig gevoel, want is heldhaftig en doelgericht. Het schoolvoorbeeld van de retro-seksueel is Rutger van der Meer, beter bekend als Tafkab.

Smirnoff denkt dat de combinatie van deze factoren ertoe heeft bijgedragen dat Take Us zo succesvol is. Voor elke vrouw zit er wat wils in de band. Hierdoor heeft de populariteit van de band ongekende vormen aangemeten.

 

Comments (1)

 

  1. FG zegt:

    Een erg mooi stuk Tafkab. Ik denk dat wij ons zelf, wel hierin herkennen. Persoonlijk heb ik niet zoveel met een zingende indiaan of bouwvakker, maar ons succes betekent nou eenmaal, dat we voor iedereen aantrekkelijk zijn.

Geef commentaar