Naakte Tafkab wordt park

Door MF

In Renesse zal op bijzondere wijze een ode gebracht worden aan Tafkab. Er staat een nieuw park op de planning dat aangelegd zal worden volgens de vormen van zijn goddelijke lichaam. Wie het stuk land vervolgens van bovenaf bekijkt, kan het opvallende 400 meter lange kunstwerk aanschouwen. Het park is een project van Geusoes Jencks, een groot bewonderaar van Tafkab’s lichaam. Als kers op de taart is hij voornemens middenin het park een enorme obelisk te doen rijzen, als ode aan het onderdeel van dat goddelijke lichaam dat hij het meest bewondert.

De amateurarchitect hoopt dat zijn bevallig liggende, blote Tafkab uitgroeit tot icoon en dat mensen ‘zullen leren van hem te houden, zoals ik van hem houd’. Dat zal echter nog wel even duren, het project zal vermoedelijk in 2013 het levenslicht zien. Tot die tijd zal Geusoes druk bezig zijn om de 5 miljoen euro in te zamelen die het project gaat kosten.

Afb. De maquette is al klaar

Comments (4)

 

 1. Tafkab zegt:

  Ik word hier wel een beetje emo van. Wat een prachtig stuk natuurschoon. Vooral mijn cup C komt goed tot zijn recht. Hulde aan deze kunstenaar. De Obelisk lijkt me wat aan de kleine kant maar da’s slechts een detail.

 2. FG zegt:

  Het is inderdaad eng om te zien hoe gelijk de proporties zijn. Is het ook de bedoeling om uiteindelijk de Obelisk te kunnen beklimmen? Zeg maar een soort dagtripje.

 3. The Earl zegt:

  Ik heb begrepen dat er in het topje van de obelisk een roterend restaurant zal worden ingericht: De Gulden Eikel.

 4. Tafkab zegt:

  Daar kan je terecht voor een broodje Tafkebab, een glaasje Lokonade, een Geusoep en een Magnum Stoop.

Geef commentaar