Leo Lokon Earl Grey Koningen pakt eindelijk zijn eerste prijs

Door MF

Hij mag dan de benjamin van de groep zijn, Leo Lokon draait al weer aardig wat jaartjes mee in Take Us. En hoewel de gezelligheid, de alcohol, Aries filosofische overpeinzingen, Rutgers culinaire hoogstandjes en Stoops petomaniekunsten een hoop goed maken, knaagde bij de jongeling toch altijd het gemis van het winnen van een van de jaarlijkse prijzen.

Zijn achterstand in voetbalervaring maakte het behalen van de George Baker Beker een schier onhaalbare kaart en Tafkabs buitenaardse mazzel maakte het binnenslepen van de TUPT een ver-van-mijn-bed-show. Maar tijdens Renesse 2011 werd alles anders. Want sinds deze editie valt de Take Buzz Medaille te winnen!

Dit is een spel waarin de triviaal begaafde jonge god dan eindelijk het predicaat "favoriet" werd toebedeeld. Want al is het pas sinds dit jaar een officiële prijs, tijdens vorige edities van de Renesse-tour maakte Leo al dikwijls gehakt van de concurrentie. Niks leek dus tussen hem en zijn eerste echte prijs te staan. Maar zoals ze bij Feyenoord weten, je kan wel favoriet zijn, maar je moet het wel waar maken!

Vrijdag werd het eerste opwarmrondje gespeeld en deze logenstrafte de profetie niet. Het werd een vrij eenvoudige overwinning voor de gedoodverfde winnaar. Het tweede oefenpotje op zaterdag ging echter verrassend naar de winnaar van de GBB, Sander Stoop. Leo werd nu toch wel een beetje nerveus, zijn eerste prijs zou hem toch niet door de neus geboord worden?

Op zondag was het dan eindelijk zo ver. De strijd om de eerste Take Buzz Medaille barstte los! Leo was de enige speler die onder zijn eigen naam durfde te spelen. Arie koos het misplaatste pseudoniem "Schoonheid", Sander koos voor het voorbarige "Quizkoning" en Rutger gaf blijk van de nodige portie zelfkennis door zichzelf als "Mazzelaar" te bestempelen.

Schoonheid wist zichzelf al in de eerste ronde uit te schakelen door de categorie "hip hop" te kiezen. Bovendien hielp hij filmkenner Mazzelaar enorm in het zadel door keer op keer filmcategorieën te kiezen. Desalniettemin wist Leo al aardig uit te lopen op de concurrentie. Tot aan de ronde "Puntenstelen". Hier liet hij het aardig liggen waardoor Mazzelaar en Quizkoning langszij wisten te komen. De finale ronde beloofde dus spannend te worden.

Door het ontbreken van filmvragen en het veelvuldig indrukken van het verkeerde knopje door Quizkoning (het mocht niet van het spel), wist Leo toch vrij eenvoudig zijn tegenstanders in zijn een gat te laten verdwijnen en mocht hij zich tot de allereerste Take Buzz Medaille-houder laten kronen door Tafkab. Een onvergetelijk moment en eindelijk de prijs waar Leo Lokon al jaren naar snakte.

 

Leo Lokon Earl Gray laat trots zijn eerste prijs zien

De Take Buzz Medaille heeft inmiddels een mooi plekje gekregen in huize Koningen

Comments (2)

 

  1. Tafkab zegt:

    Fraaie en terechte overwinning. Het is duidelijk dat jij over de meeste kennis beschikt voor wat betreft enorm nutteloze feitjes.

  2. FG zegt:

    Het was wel te merken dat je een jaar rust hebt genomen. Zo’n enorme brede maatschappelijke kennis daar kan ik niet tegenop.

Geef commentaar