Harleydag in Tilburg afgelast

Door MF

Tilburg – De Harleydag in Tilburg gaat vandaag niet door. Dat heeft burgemeester Noordanus gisterenavond bekend gemaakt. Er is serieuze informatie binnengekomen die er op wijst dat het familiekarakter van het evenement niet meer gegarandeerd kan worden, aldus een woordvoerder.

Over de aard van de informatie doet de gemeente geen mededelingen. Of het vermoeden bestaat dat motorclubs op de Harleydag de confrontatie met elkaar willen zoeken, wil hij evenmin zeggen. De organisatie van het evenement is vanavond geïnformeerd.

Evenemententerrein De Stoop aan de Jacob van Kampenstraat waar de Harleydag zou worden gehouden is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Er worden maatregelen getroffen zodat de politie zondag haar werk goed kan doen. Welke maatregelen dat precies zijn, was zaterdagavond nog niet bekend. Mensen worden opgeroepen om niet naar De Stoop te komen.

De Harleydag in Tilburg trekt doorgaans tienduizenden bezoekers van over de hele wereld. Eerder deze week liet de gemeente desgevraagd nog weten dat er geen aanleiding was om problemen te verwachten. Afgelopen zomer werden meerdere motor-evenementen afgeblazen omdat een confrontatie tussen de motorclubs Arie’s Angels en Sandurdarah werd gevreesd.

Eigenaar van het evenemententerrein Sander Stoop betreurt het besluit van de gemeente: "De jaarlijkse Harleydag is altijd een gezellig familie-uitje geweest waar nog nooit een wanklank te horen viel. Ik zag er zo naar uit om deze immer vrolijke groep mensen (foto) weer te mogen ontvangen in en om mijn huis. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Ik hoop dat ik ze volgend jaar weer mag verwelkomen."

Comments (2)

 

  1. FG zegt:

    Ik ben laatst nog naar De Stoop geweest. Heel pitoresk en kleurrijk gebied. Echt een gebied waar je gevonden wilt worden. Echter lag de halve straat open i.v.m. werkzaamheden. En in De Stoop is er in het verleden nog wel eens een klinkertje door de lucht gegaan.

  2. The Earl zegt:

    Jammer dat een kleine groep het weer eens verpest voor de rest. Ik had me er enorm op verheugd om los te gaan op de Stoop.

Geef commentaar