Gaskraan Groningen moet dicht, Tilburg heeft oplossing

Door MF

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State moet de gaskraan in Groningen verder dicht. De rechter bepaalde dat er in 2015 nog slechts 27 miljard kuub mag worden gewonnen.

Ook mag er voorlopig in en rondom Loppersum geen gas meer worden gewonnen. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Met de uitspraak heeft de rechter nu zowel het instemmingsbesluit van de minister van Economische Zaken Henk Kamp van januari 2015 als zijn wijzigingsbesluit van juni 2015 vernietigd. De procedure bij de Raad van State is aangespannen door inwoners van het aardbevingsgebied en instanties, zoals de provincie Groningen, waterschappen en gemeenten.

Kamp nam de uitspraak voor lief want, zo vertelde de minister, is de oplossing voor een eventueel te kort aan gassen te vinden in Tilburg. Onderzoekers hebben onlangs tussen de wijken Fatima en Gasthuisstraat een enorme gasbelt ontdekt waar de Nederlandse bevolking nog decennia lang mee vooruit kan.

De gassen hebben zich de afgelopen 10 jaar opgestapeld in deze regio. Waar de gassen specifiek vandaan komen is nog niet bekend maar dat maakt minister Kamp niks uit. “Zolang we maar genoeg energie hebben voor de komende tijd en zoals het er nu naar uitziet zal dat ook wel zo zijn.”, aldus een opgeluchte Kamp.

Op dit moment wordt er gebouwd aan een gaswinningsinstallatie in de tuin van de heer Stoop die geen onoverkomelijke bezwaren zag in het naar boven halen van gas. Sterker nog, Stoop blijkt hier zelf ook in gespecialiseerd te zijn.

De heer Stoop is blij met zijn nieuwe tuin

De heer Stoop is blij met zijn nieuwe tuin

Tags: ,

Comments (1)

 

  1. Fg zegt:

    Prima tuintje. Past de bbq met de NY strip nog naast.

Geef commentaar