BREAKING NEWS: TAKE US STOPT!!!

Door MF

Voorburg/Zoetermeer/Tilburg/Scheveningen – “This is it”. Met deze nu al legendarische woorden sloot Rutger Tafkab van der Meer maandagochtend de deur van huisje nummer 4 De Mossel in Renesse. Tot groot verdriet en verbijstering van de talloze fans heeft Take Us aangekondigd ermee te stoppen.

Bij aankomst in Renesse merkte de bandleden al snel een bedrukte sfeer bij Rob Jonker de beheerder van vakantiepark Zuidhoek. Navraag bij hem en zijn nieuwe sidekick Bafmad maakte het één en ander duidelijk. De Zuidhoek was opgepakt door de beruchte Zeeuwse Maffiosi Don Ruitenberg. Deze Ruitenberg zette zonder pardon Rob en Bafmad aan de kant en besloot zonder overleg met Take Us het park te koop te zetten. Ondanks de eerste rechten die Take Us heeft op met name huisje nummer 2 De Krab.

Een zware domper voor de jongens van Take Us. Hoewel men het hele jaar uit zag naar dit evenement werd al snel duidelijk dat dit weekend anders dan anders zou worden. De beslissing werd al snel gemaakt. Zonder Rob geen Take Us does Renesse en zonder dit evenement ook geen Take Us meer. Tranen vloeide rijkelijk bij de bandleden maar een ieder wist dat dit de enige optie was.

Ondanks deze beslissing werd er toch weer gestreden om de George Baker beker en de T.U.P.T.-bracelet. Zowel Stoopid als Tafkab wisten hun titels te prolongeren. Stoopid was met Duitsland duidelijk een maatje te groot voor het Kroatië van Tafkab, het Italië van Lokon Earl Grey en het Oekraïne van Arie FG. Tafkab wist zondgmiddag al snel dat hij het Take Us Poker Tournament weer op zijn naam ging schrijven. Na eerst Stoopid’s kerstboomopstelling te hebben afgetuigd volgede al snel de eliminatie van Arie FG. Lokon Earl Grey spartelde nog wel wat tegen maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Tafkab die nu voor de 3e keer op rij de T.U.P.T. bracelet om zijn poezelige pols mocht hangen.

Toch bleef er een grijze sluier over het weekend hangen. Zowel Stoopid als Tafkab konden niet echt van hun prijs genieten. Dit alles had te maken met het besluit om ermee te stoppen. Renesse zal nooit meer hetzelfde zijn. Zo moge inmiddels wel duidelijk zijn. Toch is er nog enige hoop voor de vele fans voor de beste boyband aller tijden. Tafkab heeft de deur op een kier gehouden en aangegeven in ieder geval één keer per jaar bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en wat unplugged sessies te houden. De vraag is waar dit zal gebeuren. Maar Renesse is een gesloten boek. Of zoals Tafkab het zo prachtig verwoordde: “This is it”.


De George Baker beker staat weer in Stoopids woonkamer te pronken (l). Tafkab wint voor de 3e keer op rij de T.U.P.T.-bracelet (r)

Fans kunnen het niet geloven dat Take Us ermee stopt.

Comments (8)

 

 1. fg zegt:

  Mooi gesproken Tafkab. Het waren tien hele mooie jaren. Die blik van Rob bij het afscheid zal eeuwig op het netvlies blijven staan. Voor de fans zal er nog een “Best of” komen, hierna is over…

 2. Stoopid zegt:

  Ja, aan alles komt een eind. Ook aan de goede dingen helaas. Inderdaad geen Take Us zonder Rob, Masja, Suck me en Bafmat en andersom. Ik vind het idee om anger management clubje ‘mijn kruisje doet het niet’ op te richten een heel goed plan en zo Take Us een passend vervolg te geven… Dank voor de mooie jaren….

 3. Tafkab zegt:

  Op zich een goed idee Stoopid maar ik heb geen Anger Management nodig. Mijn kruis werkt altijd optimaal en ik kan mezelf heel goed beheersen. Ik pleit voor een kookclubje waarin we zo goed mogelijk elkaars gerechten gaan klaarmaken. Ik heb al 12 kilo draadjesvlees gekocht.

 4. Nathalie zegt:

  Daar zit ik dan met mijn Take Us tattoo…

 5. Billy Billy zegt:

  We hadden een jaar eerder moeten stoppen op het hoogtepunt. Ik ga solo.

 6. Billy Billy zegt:

  heb me altijd al Lennon en McCartney gevoeld.

 7. FG zegt:

  Jij was de roerganger Billy. Sinds jouw vertrek is het muzikaal achteruit gehold..
  Tafkab moet het hebben van zijn looks niet van zijn stem.

 8. Tafkab zegt:

  Een jaar lang hoor je niks van Billy en in ene is hij daar weer. Je zou er bijna weer voor bij elkaar komen in een huisje in Renesse

Geef commentaar