Arie FG grijpt naast alle prijzen

Door MF

Renesse – Een harde klap voor Arie FG en al zijn fans. De 41-jarige Voorburger wist afgelopen weekend tijdens Take Us does Renesse geen enkele prijs te bemachtigen. Eén van de torenhoge favorieten voor het winnen van de George Baker beker lag er tot twee keer toe al voortijdig uit.

De deceptie is enorm bij Arie de Geus. "Altijd ben ik hier weggegaan met een prijs. De Ali-B-ker, de Chad Baker beker, de Ma Baker beker en uiteraard de George Baker beker. Ik sta er om bekend om steevast aan het langste eind te trekken. Dat ik nu geen enkele prijs pak is een bittere zetpil die ik nu anaal moet inbrengen moet slikken.", aldus een ontgoochelde de Geus.

Het begon vrijdagavond al in het toernooi om de Chad Baker beker. Tafkab koos als eerste een club en tot ieders verbazing koos hij niet het sterke Barcelona maar het beduidend mindere Manchester United. "Ik kies niet graag de makkelijkste weg en hou wel van een uitdaging.", verklaarde de  Zoetermeerder. Deze keuze kwam Tafkab echter duur te staan want de Engelsen konden totaal geen potten breken en eindigden als derde in de poule. Arie FG koos het zekere voor het onzekere en nam Barcelona. Weliswaar wist hij de finale te bereiken maar tegen het ontketende Real Madrid van Sander Stoopid Stoop kon hij geen vuist maken. FG zag de Chad Baker beker aan zijn neus voorbij gaan.

Aanvankelijk leek het de dag erna erop dat de Geus de George Baker beker in zijn schoot geworpen kreeg. Tafkab, Stoopid en Leo Lokon Earl Grey kregen bij de eerste loting respectievelijk Bosnië Herzegovina, Zwitserland en Zuid-Afrika in hun maag gesplitst terwijl Arie FG zeer gunstig lootte met Spanje. De rol van titelfavoriet bleek te zwaar om zijn schouders hangen en al in de tweede ronde moest hij het onderspit delven tegen Nigeria. Aangezien in het eerste toernooi verder geen beslissing viel moest er opnieuw geloot worden voor de George Baker beker. Dit keer was het lot hem minder gunstig gezind en ondanks een gelukkig gelijkspel tegen het Frankrijk van Tafkab vloog de Geus er al in de eerste ronde uit. Arie FG moest lijdzaam toezien hoe Stoopid zijn eerste George Baker beker wist te veroveren.

Tijdens het Take Us Poker Tournament speelde de Geus eveneens geen rol van betekenis. Gertje Billy Billy pakte de volledige stack van Arie met three of a kind Koningen. De Geus was vanaf dat moment slechts toeschouwer en zag vervolgens Tafkab voor de tweede achtereenvolgende keer de TUPT-bracelet om zijn poezelige pols schuiven.

De laatste kans op een prijs was de Take Buzz-medaille. De Geus die het spel Buzz nota bene zelf had meegebracht en dus voldoende de tijd had om alle vragen uit zijn hoofd te leren eindigde hier ook jammerlijk als laatste. Tot ontsteltenis zag hij dat de Benjamin van de band, Leo Lokon Earl Grey de medaille omgehangen kreeg.

Drie prijzen verdeelt over drie personen. Alleen Arie FG bleef met lege handen staan. De 10e editie van Take Us does Renesse was derhalve een bittere teleurstelling voor de Geus. Hij heeft nu een jaar de tijd om zich voor te bereiden op Take Us does Renesse 2012. Of hij zich dan kan revancheren zal de tijd uit wijzen. Vooralsnog heeft hij helemaal niks. En dat had hij vantevoren nooit kunnen bedenken.

Foto: Arie FG steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of boxsprings banken

Comments (7)

 

 1. The Earl zegt:

  Het mocht niet van de spellen.

 2. FG zegt:

  Dat er een apart stukje wordt gepubliceerd als ik na 10 jaar een keer wat minder presteer geeft aan dat jullie mij enorm hoog hebben zitten.
  Maar jullie waren dit weekend gewoon magistraal. Ik kon jullie absoluut niet bijbenen. Het is eigenlijk niet eerlijk want jullie zijn ook nog eens razend knap.

 3. Tafkab zegt:

  Ik heb jou altijd hoog zitten. Het zat je ook zwaar tegen natuurlijk met Barcelona en Spanje, het verkeerd lezen van Gertje’s pokerface en dat juist die paar vragen gesteld worden over Hip hop die jij niet weet. Zoals Leo terecht concludeert, het mocht niet van het spel.

 4. FG zegt:

  Ik vond jouw vooral magistraal met penalties..mocht ook niet

 5. Tafkab zegt:

  Tsja, dat blijft een loterij hè.

 6. Stoopid zegt:

  Toastje? Iemand?

 7. The Earl zegt:

  Enkelt met vis!

Geef commentaar