FG vervangt als oranje nar de oranje indiaan

Door MF

Voorburg – Graat Hendriks, die bekend werd als oranje indiaan is niet meer op de tribunes te bewonderen. Al voorafgaand aan dit EK heeft hij zijn pak aan de totempaal gehangen.

Hendriks bezocht sinds 1923 gehuld in een indianen-kostuum en een enorme trommel de wedstrijden van het Nederlands elftal maar de oranje-indiaan vindt het genoeg geweest. "Het is toch iedere keer weer een aanslag op je fysieke gesteldheid en zo’n trommel is ook niet echt licht.", aldus Hendriks. Hoewel het Nederlandse volk de sympathieke oranje-indiaan zal missen is ook al bekend wie hem gaat opvolgen als b.o.s.-er (bekende oranje supporter). FG uit Voorburg is sinds het huidige EK de oranje nar. 

FG, in het dagelijks leven waterputten-graver voor Unicef en leadzinger van de band Take Us zal verkleed als oranje nar met een enorme oranje doedelzak alle wedstrijden van het Nederlands elftal bezoeken. Een outfit die hem op het lijf is geschreven. Gezien de recente resultaten van het Nederlands elftal op het EK in Oostenrijk en Zwitserland lijkt de wisseling van de wacht ook direct zijn vruchten af te werpen. Op de vraag aan FG of hij enig invloed heeft gehad op de huidige successen van Oranje antwoordde de Voorburger: "Ach, om nou direct met de eer te gaan strijken vind ik ook weer zo overdreven maar feit is wel dat ik voorafgaand aan de wedstrijden Nederland-Italië en Nederland-Frankrijk de jongens heb opgezocht in de kleedkamer om ze een hand hart onder de riem te steken en ziedaar het resultaat".

 

Comments (1)

 

  1. FG zegt:

    Graat het?

Geef commentaar