Arie de Geus graaft mammoet op

Door MF

Voorburg – De 39-jarige Voorburger Arie de Geus heeft afgelopen zaterdag een compleet skelet van een wolharige mammoet  in zijn tuin opgegraven.

De ontdekking kwam aan het licht toen de jongste telg van De Geus vorige week donderdag met een schepje in de zandbak aan het graven was. Nadat hij een kuiltje had gegraven zag de jongeling een klein uitstulpsel van een centimeter of 8 uit het zand steken en vroeg aan zijn vader wat het was. Zijn vader, die gespecialiseerd is in kleine uitstulpsels van een centimeter of 8, pakte er ook een schep bij en begon samen met zoonlief verder te graven. 57 uur, 23 minuten en 48 seconden later stonden de heren oog in oog met het skelet van een wolharige mammoet.

De Geus die aanvankelijk zijn ontdekking in de stoofpot doofpot wilde stoppen omdat hij weinig trek had in zoveel media-aandacht besloot, op aandringen van zijn vrouw en met hulp van Sander Stoop uit Tilburg, de mammoet botje voor botje over te hevelen naar de woonkamer van de familie de Geus. "Het is een prachtig exemplaar en past perfect bij onze meubeltjes", aldus een opgetogen mevrouw de Geus.

 

Comments (1)

 

  1. FG zegt:

    Volgende week graaf ik verder, ik heb namelijk de eerste tekenen van een romeinse stad gezien. Hiervoor moet ik wel door 4 achtertuinen van de buren. Complimenten trouwens voor een knap staaltje fotoshoppen!

Geef commentaar