Arie de Geus genomineerd voor Gouden penseel

Door MF

Er is een goede kans dat Arie de Geus binnenkort de trotse bezitter is van een Gouden penseel. Goed ingewijden rondom de Voorburger zullen beweren dat hij deze al jaren heeft, maar dit is een ander soort gouden penseel. Dit is de prijs voor de beste illustratie bij een kinderboek.

De commissie die verantwoordelijk is voor de nominaties was unaniem: Arie verdient een plekje op de shortlist. Hij heeft deze nominatie verdiend met zijn recente illustraties voor takeus.nl.
“Vooral de tekening ‘Koelie met penis’ heeft onze harten gestolen. Zelden heeft een tekenaar op zo’n eenvoudige doch doordringende wijze de intensieve band van een koelie met zijn penis weten te verbeelden.”, aldus de voorzitter van de commissie.

Het bezwaar dat Het gouden penseel eigenlijk bestemd is voor kinderboeken en niet voor websites van volwassen kerels werd door de voorzitter stellig weggewuifd: “De inhoud van takeus.nl is zo kinderachtig, daar kan geen Jip en Janneke tegenop!”.

Arie de Geus liet in een eerste reactie weten afgeverrukt te zijn over deze nominatie: “Wat heerlijk om eindelijk erkenning te krijgen voor mijn werk als illustrator! En met name voor mijn Koelie met penis. Ik heb echt mijn ziel en zaligheid in die penis gestopt. Ik verheug me er nu al op om eindelijk weer eens een prijs te winnen!”

In maart wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Al weten wij natuurlijk dat dit slechts een formaliteit is. Want zeg nou zelf: wie gaat in godsnaam Koelie met penis nog toppen?

Comments (7)

 

 1. FG zegt:

  Ik ben al gevraagd om Koelie met Penis in een drieluik te gaan schilderen. Deze komt dan te hangen in het Guggenheim in New York. Ik moet in maart er naar toe. Ik zoek alleen nog wat marketing materiaal. Misschien een ideeetje om Lokon en Tafkab verkleed mee te nemen als Koelie en Penis?

 2. The Earl zegt:

  Prima, maar laat Tafkab dan de penis zijn. Hij heeft daar meer de looks voor.

 3. FG zegt:

  De vraag is of Tafkab de penis wil zijn. Hij loopt een beetje naast zijn schoenen met al die prijzen. Ik zie hem overal verschijnen met die gouden knoepert om zijn poezelige pols.

 4. Stoopid zegt:

  Zeg, wat is er met de layout gebeurd? Er staat ineens een gnoompje naast mijn naam. Die moet daar weg.

  Ik zie Rutger trouwens steeds lopen met een gouden knoepert in zijn kont, maar dit terzijde.

 5. Tafkab zegt:

  Moet echt mijn prioriteiten stellen hoor. Ga volgende week al met Arie nog wat werk-afspraken maken met Ene Ars Wanker…eeeh Arsene Wenger. Dus je moet even iemand anders vragen die (letterlijk dus) voor lul wilt lopen.

 6. FG zegt:

  Ik vind het echt een heel mooi gnoompje.

 7. The Earl zegt:

  Vandaar dat Tafkab zo raar loopt. Valt natuurlijk niet mee met zo’n gouden knoepert in je kont.
  En FG, natuurlijk is dat een mooi gnoompje, godvergeten gouden penseelmooi!!!

Geef commentaar