34 oscar nominaties voor Streetfighter 3 The Legend of Chun Li van der Meer

Door MF

Zojuist zijn in Hollywood de oscarnominaties bekend gemaakt. En zoals verwacht is de topper The Legend of Chun Li van der Meer, deel 3 in de Streetfighter reeks, de te kloppen waargebeurde film. Deze blockbuster wordt voornameljk gedragen door de levende legende Eric Klein, die in de film de agent Charlie Nash speelt.

Verder is er een prachtrol weggelegd voor Robin Shou, die het gen speelt. Het gen is een martial arts leraar, die een enorme telepatische gave heeft, inclusief het zien aankomen van kogels. Dit gaat hem goed af, behalve dan dat het gen met granaatwerpers van 500 meter afstand, nogal wat problemen heeft. Maar ja, die zijn dan ook nagenoeg geruisloos. Gelukkig maken zijn vuurballen een hoop goed.

Terwijl Earl en Stoopid waren verdiept in een slaapverwekkend potje golf, waren Tafkab en FG getuige van deze legendarische film, die zo in het rijtje van the godfather, goodfellas, shawhank redemption en alles van Josefine Mutzenbacher past.

Hier de trailer van deze Titanic van 2009. Commentaar bij de trailer ingesproken door Gert Billy Billy.

 

 

Comments (9)

 

 1. Stoopid zegt:

  Ik zit em net te kijken…. Wereldfilm. Jammer dat ik hem niet samen met jullie op de bank heb gekeken op dat wereldscherm. Dan hadden we met zn drieen tegen elkaar aan kunnen zitten. Dat was dubbel genieten geweest. Gemiste kans…

 2. The Earl zegt:

  Over Josphine Mutzenbacher gesproken, ik heb even wat research gedaan om het hiaat in mijn kennis te dichten. Die Josephine is geen actrice, zoals jullie beweren, maar een karakter uit een boek die in de eerste Josephine Mutzenbacherfilm gestalte is gegeven door Christine Schuberth, een inmiddels 65-jarige actrice uit Wenen.
  Lang geleden dat ik zoveel schaamhaar heb gezien!

 3. Tafkab zegt:

  Volgens mij hebben wij het nooit over actrices gehad Earl. Josephine is voor ons meer dan een karakter uit een boek of een personage in een film. Zij is de ultieme cult-held van de jaren zeventig-oorno. Dus handen af van Josephine, tenzij je een grasmaaier meeneemt.

 4. Tafkab zegt:

  Over de oscarnominaties: Volkomen terecht. Deze film is een ware klassieker van het zuiverste soort. Mis in het genoemde rijtje nog wel de films Take Us The Movie 1 en 2. Overigens is Take Us the Movie 2 de grote concurrent voor deze film met 26 oscarnominaties. O.a. voor beste mannelijke hoofrol voor Tafkab, beste mannelijke bijrol voor The Earl, Beste bijbal voor Stoopid en beste vrouwelijke bijrol voor Masja Jonker. Het belooft weer een spannende strijd te worden.

 5. The Earl zegt:

  Vergeet ook niet beste mannelijke vetrol, voor Stoopid…

 6. Stoopid zegt:

  Ik heb ook een nominatie voor de beste mannelijke smulrol he…

 7. FG zegt:

  Het scheelt inderdaad wel dat we deze topper, op een 120 cm flatscreen met ambilight hebben gezien. Maar ik zeg je, ook op je mobiel, komt Eric Klein over als Al Pacino.
  Vergeet ook niet hoe knap het is, om een waargebeurd verhaal over te brengen. Want vergis je niet, de gen bestaat echt. In Zoetermeer geloof ik.
  En Earl, soms komen karakters tot leven. Zo ook bij Josefine Mutzenbacher. Josefine was het keerpunt in Tafkab zijn leven, toen hij voor eerst tintelingen in zijn liesstreek voelde. En wat is er mis met een goed geknipte heg?

 8. The Earl zegt:

  Ach ja, een hegje, als ie maar echt kort geknipt is.
  Hoe dan ook, die Josephine die lust hem wel…

 9. FG zegt:

  Ja, die krijgt hem.

Geef commentaar